Po treći put pobednik na skokovima sa starog želiznočkog mosta na gradskoj plaži u Uzicu je Dino Bajrić iz Sarajeva. Drugi je Užičanin Dragan Milović, dok je Evald Krnić iz Tuzija osvojio treće mesto. Tradicionalni skokovi održani po 32. put, a skakalo se 16 metara visine u Đetinju.
Ove godine se takmičilo 21 skakač u dva kruga. Među deset najboljih u drugom krugu bio je i ovogodišnji pobednik Dino Bajrić iz Srajeva.
„Učestvujem ovde dugi niz godina i zaista se osećam kao domaći takmičar, Užice mi je podjednako drago kao Sarajevo. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ovoliki broj desetki se ne viđa često i mislim da je ovo bilo najbolje takmičenje ovog leta“.
Jedini od četvorice Užičana plasirao se u drugi krug i uspeo da osvoji drugo mesto Dragan Milović.
„Konkurencija je bila zaista jaka, malo smo podbacili u prvoj seriji, a potom smo krenuli oštrije. Nekako je lakše kada prođe prvi skok. Ovo je rezultat za Užice i za moj klub Lasta“.
Dobro poznati takmičar užičkoj publici iz Tuzija, Evald Krnić osvojio je drugo mesto.
„Oduševljen sam ovim takmičenjem, već ranije sam govorio da je ovo svojevrsna „igra prestola“ u ovom sportu. Neizvesno je bilo do samog kraja, a i sama tradicija govori o ovom takmičenju. Prirpemam se gledajući nekadašnje skokove, gde su se takmičili sadašnji veterani“.
Pet desetki dobio je i prošlogodišnji pobednik Igor Arsenić iz Banja Luke, koji se kao 10. plasirao u drugu seriju. Najmlađi takmičar Igor Đurović iz istog grada zauzeo je 2. mesto u prvoj seriji.
Po prvi put održan je i revijalni deo, u kojem su učesnici skakali u vodu različitim stilovima.
Pre takmičenja sa starog železničkog mosta, na plaži je održano takmičenje juniora u skokovima sa tramboline, u kojima su pobedili Irena Đoković kod devojčica i Aleksa Petrović klod dečaka.
IZVOR: https://zoomue.rs/